کد خبر: 3752
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸
تبعیض فرزند

پیام خانواده - یک روانشناس درباره تفاوت رفتار والدین در برآوردن نیازهای مادی و عاطفی فرزندان، گفت: رفتار عادلانه با فرزندان به این معنا نیست که میان کودک با نوجوان خود هیچ تفاوتی قائل نباشید و از نظر تامین نیازهای مادی و ابراز محبت به شیوه‌های یکسانی با فرزندان برخورد کنید اما باید توجه داشت که ابراز احساسات و اظهار علاقه در میان فرزندان به خصوص کودکان و نوجوانان نباید به گونه‌ای باشد که روحیه حساس آنها را تحریک کند.

به گزارش پیام خانواده  شبنم طلوعی در خصوص نوع رفتار والدین با فرزندان اظهار کرد: تفاوت در سن، جنس و... فرزندان باعث می‌شود نیازها و عواطف آنها متفاوت باشد و والدین با هرکدام به شیوه‌ خاص خود رفتار کنند اما باید مراقب باشند که این تفاوت در رفتار به تبعیض بین فرزندان منجر نشود. 

این روانشناس با بیان اینکه تبعیض میان فرزندان می‌تواند حسادت، کج خلقی و پرخاشگری را در رفتار آنها ایجاد کند، ادامه داد: داشتن عدالت در رفتار با فرزندان به معنای رفتار یک شکل نیست. واضح است که نیازهای هر انسان در سنین مختلف متفاوت است و نباید نیازهای مادی و عاطفی کودک و نوجوان را به یک شکل تامین کرد.

وی افزود: کودک نیازهای عاطفی پررنگ‌تری دارد و شیوه پاسخ دادن به آنها باید به گونه‌ای باشد که از افراط و تفریط خودداری شود اما نوجوان بیشتر از هر چیز دیگری می‌خواهد از طرف خانواده و بزرگترها به عنوان یک شخص صاحب نظر و محترم شناخته شود.

طلوعی همچنین این را هم گفت که امکان دارد پدر و مادری یکی از فرزندان خود را به دلیل داشتن صفاتی نظیر مهربانی و دلسوزی نسبت به والدین و ... بیشتر از سایر فرزندان دوست داشته باشد که در این نباید این ابراز علاقه منجر به تحریک احساسات سایر فرزندان شود.

وی تصریح کرد: کودکی و نوجوانی دوران حساس و مهمی است و هرگونه احساس تفاوت با سایر فرزندان سلامت روحی کودک و نوجوان را تهدید می‌کند. البته والدین می‌توانند با بیان خصلتی که منجر به عزیزتر شدن یک فرزند شده را به سایر فرزندان گفته و آنها را آگاه کنند تا از این حساسیت کاسته شود.

این روانشناس در پایان با اشاره به تبعیض والدین میان فرزندان دختر و پسر به صرف جنسیت آنها، افزود: با توجه به اینکه دختران در زمینه‌های مختلف می‌توانند همسان با پسران گام بردارند و توانایی خود را اثبات کنند، اگر آگاهی و شناخت والدین نسبت به توانایی‌های دو جنس پسر و دختر بیشتر شود، در هیچ خانواده‌ای شاهد تبعیض میان فرزندان دختر و پسر نخواهیم بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =